ME

ilmapallot PLAIN

Helsingissä 13.5.2015

Sophie la girafe on myynnissä Suomessa vauvana mainiosti nukkuneen, hyväntuulisen pienen Jalo-pojan ansiosta…

Sophie la girafen maahantuonti alkoi Suomessa syksyllä 2009.  Pienen, hyvin nukkuvan Jalo-vauvan äiti käytti öisen vapaa-aikansa ihailemalla kansainvälisten verkkokauppojen tarjontaa, sillä kotimaassa myytävät tuotteet eivät oikein tuntuneet omilta. Design ei ollut visuaalisesti vaativaiselle tarpeeksi kaunista, tuotteet olivat pullollaan jo silloin haitalliseksi tiedettyjä aineita eikä niissä ollut tietoakaan ekologisuudesta. Hyvää ja laatua oli saatava myös Suomeen!

Sophie la girafe näytti niin ajattomalta, ja siinä tuntui olevan jotakin viatonta ja taianomaista…

Heureka-hetken innottamana, lukuisien puheluiden sekä muutamien tärkeiden neuvotteluiden jälkeen muun muassa ranskalaisten kosmetiikkamerkkien parissa taannoin työskennellyt toimittajaäiti sai neuvoteltua Sophien Suomen, Ruotsin sekä Baltian maiden maahantuonnin. Toimintaan otettava laina jännitti. Mutta vain hetken, sillä aina uutterasti töitä tehnyt nainen vakuutti itselleen pärjäävänsä. Kukapa ei rakastaisi Sophieta!

Sophie oli Suomessa tuolloin vielä tuiki tuntematon. Tuotteen tunnettuuden lisäämiseksi sai tehdä melkoisesti töitä: viestitellä, soitella myymälöihin, tutustua myymälöiden valikoimiin, käydä tapaamisissa, kontaktoida bloggaajia ja toimittajia. Olihan päätetty, että periksi ei anneta niin kauan kuin suunta asioille on oikea. Niin Sophie sai sitten ensimmäisen jälleenmyyjänsä, kun Helsingin Espalla sijaitsevan Ombrellinon ihanat Maija ja Paola ottivat lelun ensimmäisenä valikoimaansa. He tiesivät trendineninä kirahvin entuudestaan, eivätkä myöskään hennoneet käännyttää tuoretta yrittäjää ilman kauppoja kadulle. Ombrellino oli loistava ensimmäinen koti Sophielle! Trendi- ja laatutietoiset helsinkiläisperheet ja -bloggajat omivat suloisen Sophien lapsilleen. Sophien tarina Suomessa alkoi….

Ruotsissa lelu nytkähti liikkelle ensimmäisten messujen jälkeen, siellä Sophiella oli kotinaan muun muassa Ruotsin kerman myymälä Bonti. Vuosien saatossa lelu on löytänyt kotinsa myös kuninkaallisten lasten luota.

Aika on kulunut kuutisen vuotta.  Jalo menee kouluun. Hän on aurinkoinen, edelleen hartaasti nukkuva energinen poika. Iloksemme Jalo sai seuraa, nykyisin kolmevuotiaan Uljaksen, joka hänkin tuo mukanaan rutkasti paitsi naurua ja onnenkyyneleitä, myös kiukuttelunaiheita veljelleen.

Laadukkaisiin ja ekologisiin tuotteisiin keskittyvä maahantuontiyrityksemme menee edelleen oikeaan suuntaan, ja toimintamme jatkuu. Työskentelemme mieheni kanssa kumpikin nykyään perheyrityksessämme. Oma yritys ottaa paljon, mutta myös mahdollistaa paljon, ja muun muassa sen miksi yrittäjiksi ryhdyimme: tehdäksemme töitä omalla tavallamme, omalla ajallamme, pääosin lasten ja perheen ehdoilla.

Sophie tehdään edelleen käsin useiden manuaalisten vaiheiden avulla Ranskan Alpeilla, Rumillyssa 55-vuotiaan perinteen mukaisesti. Olemme ylpeitä ja kiitollisia, että saamme tehdä töitä näin huikean tuotteen kanssa.

Kiitos, että päädyit Sophien suomalaisille sivuille!

Toivomme sinulla ja läheisillesi ikimuistoisia hetkiä Sophie la girafen parissa!

Jonna ja Samuli Jalkanen
Big Small Company Oy
bigsmallcompany.com
#bigsmallcompany

P.S. Suosimalla kotimaisia erikoismyymälöitä, jälleenmyyjiämme, tarjoat työtä suomalaisille, sekä varmistat hyvinvointia maahamme niin sinulle kuin lapsillesi. Kiitos tuestasi!